пʼятниця, 20 вересня 2019 20:03

В Україні відкрили єдиний завод виробництва препаратів з плазми крові

В Україні відкрили єдиний завод виробництва препаратів з плазми крові
У Білій Церкві відкрили завод з виробництва препаратів з плазми крові.

20 вересня у м. Біла Церква вітчизняна фармацевтична компанія "Біофарма" відкрила завод-фракціонатор з виробництва препаратів з плазми крові. Завод став першим у Східній Європі високотехнологічним виробником ліків даного типу. Виробництво оснастили новітнім обладнанням міжнародного стандарту. Проектна потужність заводу передбачає збільшення обсягів переробки до 1 млн. літрів плазми в рік.

На знакову подію прибули представники Міністерства охорони здоров`я України, медичні працівники та іноземні гості.

"Таких заводів немає в жодній країні пострадянського простору. Україна - перша. Створення сучасного виробництва стало можливим завдяки інвестиціям понад 70 мільйонів долларів, а також завдяки участі міжнародних інспекторів, дослідників та експертів. "Біофарма" увійде у десятку світових виробників препаратів з плазми крові, а податкові надходження до бюджету Білої Церкви зростуть вдвічі, а це додаткові 150 млн гривень на розвиток громади щороку. Нове виробництво дасть можливість МОЗУ повністю задовольнити внутрішні потреби країни у плазмі. Це важливий елемент національної безпеки та збереження здоров`я громадян", - зачитала Зоряна Скалецька, міністр Охорони здоров'я, офіційний лист-привітання від прем`єр-міністра України Олексія Гончарука.

Інноваційний завод вироблятиме фактор VIII – життєво необхідний препарат для хворих на гемофілію; альбумін – препарат для відновлення та підтримання об'єму циркуляції крові при травмах та операціях, імуноглобуліни – білки крові, що широко застосовуються для посилення здатності організму чинити опір хворобам.

"Створено не просто новий виробничий об'єкт – покладено початок новій наукоємній індустрії на основі високих технологій. Це ставить Україну на один рівень з такими країнами як США, Австрія, Німеччина та дозволяє Україні виходити на світовий ринок з медичними препаратами, виробництво яких потребує власної науково-дослідницької бази, високої культури виробництва, розвитку інфраструктури донорства за найвищими стандартами", - говорить на офіційному відкритті Костянтин Єфименко, президент групи компаній "Біофарма". За його словами підприємство веде переговори з кількома десятками урядів про налагодження постачання препаратів за кордон. Реєстрацію медикаментів уже розпочали у Німеччині, кожна партія ретельно перевіряється лабораторіями, які акредитовані ВООЗ. Препарат українського виробництва буде втричі дешевшим за закордонні аналоги.

Збільшення потужностей українського виробника дозволить переробляти додаткові обсяги плазми крові, яку збирають, але не використовують через обмежений строк придатності. Щорічно утилізується понад 100 тонн плазми, через це з бюджетів йдуть витрати понад 5 млн доларів. Відсьогодні цю плазму зможуть використовувати для виробництва життєво необхідних ліків. Нові технології повністю виключають можливість зараження, які були ймовірними при переливанні крові. Термічна обробка робить препарати абсолютно безпечними.

"Ми створили завод в якому медикаменти будуть на 30-40% дешевшими, ніж усі західні аналоги при такій же якості. Україна за той же самий бюджет зможе купити більше ліків і врятувати життя. Крім того, побудувавши завод, ми сплачуватимемо сотні мільйонів податків. Україні потрібно створювати умови для того, аби молодь не їхала працювати до інших країн", - говорить Василь Хмельницький, український підприємець, один з інвесторів проекту.

Біофарма здатна повністю забезпечити внутрішні потреби фамацевтичного ринку України, а надлишок продукції експортуватиме за кордон. Конкурентами заводу на міжнародному ринку стануть компанії з Китаю, Австрії та ПАР.


"Біофарма" - вітчизняна імунобіологічна фармацевтична компанія з понад 120 річною історією. Підприємство розробляє та продукує препарати з плазми донорської крові, рекомбінантні препарати, пробіотики та традиційні лікарські засоби. Щорічно компанія випускає близько 20 млн. упаковок та експортує продукцію у 36 країн. Препарати виробництва "Біофарма" проходять перевірку якості в іноземних та українських аудиторів як мінімум 4 рази в рік. У 2005 році на Міжнародному форумі якості український виробник отримав сертифікат ISO серії 9001. У 2014 році в Білій Церкві запустили першу чергу біофармацевтичного науково-виробничого комплексу. Через рік керівництво компанії передало МООЗ медикаменти загальною вартістю 1 млн. гривень на лікування військових, які постраждали у зоні АТО. У цей же день заклали перший камінь будівництва новітнього заводу-фракціонатору з виробництва препаратів з плазми донорської крові.

Зараз ви читаєте новину «В Україні відкрили єдиний завод виробництва препаратів з плазми крові». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути