Ексклюзиви
середа, 15 жовтня 2008 12:40

В Україні нараховується близько 800 тисяч наркоманів

Сьогодні в Україні кількість людей, які вживають наркотики, офіційно наблизилася до 100 тисяч. Реальна цифра, по оцінках МВС, в 10-12 разів більше і може складати 600-800 тисяч.

За даними Інтерполу, в нашій країні знаходиться приблизно 70 тисяч розповсюджувачів наркотиків.

Вражає і те, що наркозалежними найчастіше стають неповнолітні і молодь у віці до 30 років. Дістати заборонені препарати для них сьогодні не проблема. Дослідження показали, що середній вік наркоманів - 13-15 років, а в інших містах він ще менший - 9-13 років.

Кіровоградська область разом з Донецькою, Дніпропетровською і Одеською областями, а також містом Києвом визнана зоною ризику. Кількість наркозалежних у нас за останні роки росте надшвидкими темпами. На кожних 10 тисяч населення доводиться 24 наркомани. І це тільки офіційна статистика, яка до того ж практично не враховує тих, хто вживає не ін`єкційні наркотики (марихуану, барбітурати, галюциногени).

Наркотики розповсюджуються на дискотеках, вечірках, в учбових закладах (рейтинг місць, де молодь купує наркотики: на дискотеках - 49%, на вулицях - 34%, на вечірках - 34%, на ринках - 26%, в аптеках - 20%, в учбових закладах - 14%, на пляжах і в парках - 9%).

Фахівці стверджують, що марихуану пробують близько 60% підлітків. Є думка, що від "травички" залежності не буває, але всі наркотики б`ють без промаху, запевняють фахівці. "Насаджується уявлення, що конопля - це ледве чи взагалі не наркотик. Але легкого і важкого наркотика не буває. Вживання коноплі начебто довше, ніж, наприклад, героїн, не дає ускладнень, але звикання до неї так чи інакше наступає", - запевняють медики, повідомляє Zaxid.net

Зараз ви читаєте новину «В Україні нараховується близько 800 тисяч наркоманів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути