середа, 05 грудня 2007 15:43

В Україні 40% дітей постійно страждають від сімейного насильства

Щороку в Україні кількість фактів сімейних тортур та знущань збільшується. Найчастіше діти потерпають від побоїв, зґвалтувань, втягнення у порнографію та примушення до жебрацтва. Середній вік жертви – 10-13 років. Лише цього року понад 6 тисяч дітей забрали до притулків з неблагополучних сімей. Притягти до відповідальності батька чи матір, які розпускали руки, не так легко, правоохоронці не поспішають втручатися в сімейні чвари.

Побиття, приниження, брудні лайки, зґвалтування – в Україні до сорока відсотків дітей час від часу страждають від сімейного насильства. Це приблизні дані, адже сміття з хати наважуються виносити далеко не всі.

Розбиратися в сімейних чварах правоохоронці не люблять. Адже довести, що дитина постраждала від рук батька, а не сама десь впала і забилася, непросто. Тому, якщо дільничний інспектор у порушенні справи відмовить, апеляції вже навряд чи допоможуть.

Україна в сенсі сімейного насильства на тлі країн Західної Європи виглядає досить пристойно. Цей факт з гордістю називають чиновники в Міністерстві сім"ї, молоді та спорту. Головною ж проблемою вважають недоліки законодавства, а саме - розпорошеність відповідальності на кілька міністерств.

Через насильство над дітьми цього року порушили 33 тисячі адміністративних і всього 686 кримінальних справ. Законом передбачено різний ступінь покарання. Якщо порушено кримінальну справу, то горе-батьків, як правило, засуджують до двох років ув"язнення. Якщо ж адміністративну - то штраф. Держава оцінює дитячі сльози та страждання у 51 гривню, повідомляє ICTV.

Зараз ви читаєте новину «В Україні 40% дітей постійно страждають від сімейного насильства». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути