четвер, 15 березня 2018 12:04

В Україні запропонували створити Міністерство у справах сім'ї

В Україні запропонували створити Міністерство у справах сім'ї
Учасники Всеукраїнського форуму сім'ї запропонували створити Міністерство або державне агентство у справах сім'ї. Фото: glavny.tv

В Україні має з'явитися установа, що займатиметься питаннями посилення інституту сім'ї та його захисту, а також формуванням державної сімейної політики, заснованої на українських традиційних цінностях.

Таке звернення до відповідних державних органів направили учасники Всеукраїнського форуму сім'ї, що відбувся 14 березня в НЦ "Український дім" за ініціативою низки громадських організацій та Всеукраїнської ради церков і релігійних організацій, передають "Українські новини".

Як робочі варіанти запропонували створення Міністерства або державного агентства у справах сім'ї або ж запровадження інституту урядового уповноваженого з питань сім'ї.

"Зараз у виконавчій владі відсутня організація, яка займалася б сім'єю безпосередньо. Немає жодного міністерства, в назві якого було б слово "сім'я". Ми закликали сьогодні уряд створити державне агентство, державну службу з питань сім'ї, яка б координувала державні зусилля, зусилля місцевого самоврядування", - заявив координатор форуму депутат Верховної Ради України Павло Унгурян.

Зокрема, учасники форуму зазначили, що така необхідність обумовлена, ​​насамперед, катастрофічною статистикою розлучень, демографічною кризою, сумною статистикою сирітства та безвідповідального батьківства, впровадженням "гендерної термінології" в законодавство України, спробами спростити процедуру розлучень та іншим.

Серед необхідних кроків, що сприятимуть захисту інституту сім'ї, учасники форуму наголосили на необхідності зберегти в Конституції України визначення шлюбу як союзу чоловіка і жінки; не допустити прийняття антисімейних законодавчих рішень, що дозволяють пропагувати нетрадиційну сексуальну поведінку як норму; почати поширення освітніх програм для шкіл і університетів, що готуватимуть українську молодь до відповідального вступу в шлюб; рекомендувати уряду підготувати і затвердити державну програму щодо захисту сім'ї.

Зараз ви читаєте новину «В Україні запропонували створити Міністерство у справах сім'ї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути