Ексклюзиви
понеділок, 03 листопада 2008 15:50

В Україні оголошено місячник добровільної здачі зброї

З 1 листопада 2008 року підрозділами Міністерства внутрішніх справ проводиться на всій території України місячник добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів.

Про це повідомили у Департаменті громадської безпеки МВС України, підкресливши, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів, вибухівки - це злочин, за який законом передбачено кримінальну відповідальність.

В МВС запевнили, що громадяни, які добровільно звернуться до міліції з метою здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів, що зберігаються ними незаконно, не притягатимуться до кримінальної відповідальності.

Крім того, оголошуючи акцію доброї волі, міліція сподівається, що власники незареєстрованої зброї у цей період скористаються нагодою уникнути будь-якої відповідальності за протизаконне зберігання смертоносних речей.

Також МВС просить врахувати, що пристрої вітчизняного виробництва для відстрілу набоїв, споряджених гумовими кулями несмертельної дії, реєструються у випадках і в порядку, визначеним чинним законодавством України.

Як повідомлялося, аналогічний місячник здачі вогнепальної зброї проводився у березні цього року. Тоді громадяни добровільно здали до органів внутрішніх справ 4 тис. 944 одиниці зброї, а також 24 тис. 30 боєприпасів до зброї армійських зразків та 117 тис. 184 - до нарізної мисливської, майже 8 кг вибухових речовин, 121 детонатор, 453 снаряди, 60 - мін, 39 – гранат та 5 – запалів до гранат, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Україні оголошено місячник добровільної здачі зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути