Ексклюзиви
вівторок, 04 червня 2019 17:48

В Україні будуватимуть дороги по-новому

Міністерство регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України оновило державні будівельні норми щодо проектування автомобільних доріг загального користування. Звузили ширину лівих смуг руху на дорогах І категорії — з 3-ма і більше смугами руху в одному напрямку. Тепер вона складатиме 3,5 м замість 3,75 м.

Норма вступає в дію з 1 вересня цього року. Застосовується обов'язково під час нового будівництва швидкісних доріг, повідомили у прес-центрі Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України.

Автор: minregion.gov.ua
  Норми застосовуються обов’язково під час нового будівництва швидкісних доріг
Норми застосовуються обов’язково під час нового будівництва швидкісних доріг

"Звуження ширини смуг руху на дорогах — дуже вдала практика для підвищення безпеки, яка працює у багатьох країнах Європи та світу. Тому ми вирішили запровадити її під час нового будівництва найбільших і найінтенсивніших українських трас при влаштуванні лівих швидкісних смуг. Це дозволить мінімізувати перевищення дозволеної швидкості на дорогах, зробить водіїв більш уважними за кермом, а, отже, аварій і ДТП стане менше. Зміна почне діяти вже з 1 вересня", — зазначив заступник міністра регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Лев Парцхаладзе.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні з'являться перехоплювальні автостоянки

Змінами встановлено ширину зупиночної смуги руху на дорогах вищих категорій — 3 м замість 2,5 м. Парцхаладзе пояснив, що чинна ширина зупинкової смуги у 2,5 м є дуже небезпечною і спричиняє додаткові аварії. Особливо це актуально для вантажних автомобілів, які не можуть у повній мірі безпечно та зручно розміститися на такій ділянці дороги.

Міністерство регіонального розвитку зобов'язало огороджувати залізничні колії.

Такі нові норми покликані підвищити безпеку людей біля залізничних колій, написав заступник голови Мінрегіонбуду Лев Парцхаладзе на своїй сторінці в Facebook.

Зараз ви читаєте новину «В Україні будуватимуть дороги по-новому». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути