вівторок, 29 січня 2008 17:51

В Угорщині помилково продали могили радянських солдатів

В Угорщині помилково продали з аукціону кладовище з могилами радянських солдатів, повідомляє "Интерфакс" з посиланням на радника посольства Угорщини в РФ Ласло Оварі.

На аукціон була виставлена територія колишнього радгоспу. Землю розділили на окремі лоти. Кладовище опинилося під одним кадастровим номером з фруктовим садом. Покупець не знав, що на придбаній ним території розташовується поховання.

Радник посольства підкреслив, що передача до приватних рук не позначиться на стані кладовища, де, окрім радянських солдатів, поховано декілька угорців. За його словами, новий власник заявив, що "розуміє своє зобов"язання і бажає охороняти пам"ять". Крім того, покупець кладовища розраховує на субсидії з боку влади.

Телеканал НТВ раніше повідомляв про те, що на кладовищі в містечку Кішкорпад поховано чотирьох офіцерів і червоноармійців, точне число яких невідоме. Всього на території Угорщини знаходиться близько тисячі поховань і пам"ятників радянським воїнам, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Угорщині помилково продали могили радянських солдатів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути