Ексклюзиви
вівторок, 19 грудня 2017 12:40

До трійки лідерів електоральних симпатій увійшли БПП, "Батьківщина" і "За життя"

Фаворитами серед політичних партій, що мають всі шанси потрапити до Верховної Ради України на найближчих виборах, є "Блок Петра Порошенка", "Батьківщина" і "За життя". Про це свідчать дані соціологічного опитування, проведеного з 3 по 12 листопада 2017 року в Києві компанією "Актив Груп". Результати опитування були оприлюднені в понеділок, 18 грудня.

  За даними соціологічного опитування, серед політичних партій, що мають всі шанси потрапити до Верховної Ради України на найближчих виборах, лідирують БПП, "Батьківщина" та "За життя"
За даними соціологічного опитування, серед політичних партій, що мають всі шанси потрапити до Верховної Ради України на найближчих виборах, лідирують БПП, "Батьківщина" та "За життя"

"У рейтингу електоральних уподобань перше і друге місця між собою ділять партії БПП і "Батьківщина", за яких у 2017 році готові проголосувати 11,8% та 10,3% опитаних відповідно. На третьому місці знаходиться партія "За життя", яка має 6,8%, на четвертому - "Об'єднання "Самопоміч" з 5,1%, і замикає п'ятірку лідерів партія "Громадянська позиція" з результатом 4,5%", - говориться в повідомленні "Актив Груп".

Крім того, до рейтингу потрапили партії: "Опозиційний блок" з 4,4%, "Радикальна партія Олега Ляшка" з 3,9% та "УДАР" - 3,3%.

Відзначається, що у порівнянні з 2016 роком найзначніше (більш ніж у два рази) виріс рейтинг партії "За життя". На другому місці за темпами зростання - БПП, на третьому - "Батьківщина".

"Зараз рейтинг "За життя" становить 6,8%, що на 3,6% більше, ніж в минулому році. У той же час рейтинг "Блоку Петра Порошенка" виріс з 9,1% до 11,8%. Також зростання продемонстрував рейтинг "Батьківщини", який піднявся з 9,5% до 10,3% у порівнянні з минулим роком", - інформує "Актив Груп".

Також соціологічне дослідження показало, рейтинг яких партій у порівнянні з результатами минулого року знизився.

"На відміну від трійки лідерів, впали рейтинги "Самопомочі" з 6,4% у 2016 році до 5,1% у поточному, "Опозиційного блоку" з 4,9% (2016) до 4,4% (2017) і "Радикальної партії" з 4,1% (2016) до 3,9% (2017)", - йдеться в повідомленні.

Додамо, що опитування проводилося методом особистого інтерв'ю за місцем проживання респондентів. Всього було опитано 2003 респонденти. Похибка вибірки не перевищує 2,4%.

Зараз ви читаєте новину «До трійки лідерів електоральних симпатій увійшли БПП, "Батьківщина" і "За життя"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути