вівторок, 29 травня 2007 17:07

В Тернопільській області десять прихожан напали на шістьох міліціонерів

Як повідомили в Центрі громадських зв"язків обласного управління МВСУ, бійка відбулася між представниками Союзу православних України і співробітниками міліції, які прибули в село, щоб не допустити релігійного конфлікту.

Як повідомляється, під час богослужіння більше десяти чоловіків спортивної зовнішності намагалися проникнути в храм. Щоб не допустити потенційного конфлікту, правоохоронці з райвідділу зробили "живий ланцюг". Проте молодики напали на вартових порядку і нанесли їм тілесні ушкодження. Травми отримали шестеро працівників місцевого райвідділу. Міліціонерам довелося викликати бійців "Беркута", щоб врегулювати ситуацію. Троє правопорушників, які виявилися жителями Дніпропетровської області, затримано.

По даному факту проводить перевірку районна прокуратура. Боротьба за храм Святої Трійці в селі Рохманів між Українською православною церквою Київського патріархату і Українською православною церквою (Московського патріархату) продовжується вже тривалий час. Два тижні тому конфлікт загострився, після чого в селі почали чергувати правоохоронці для недопущення зіткнень.

Затримані молодики, за даними управління і прогнозування Тернопільської облдержадміністрації, представляли Союз православних України, що відстоює інтереси УПЦ (МП), повідомляє Магнолия-ТБ.

Зараз ви читаєте новину «В Тернопільській області десять прихожан напали на шістьох міліціонерів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути