середа, 23 січня 2008 20:46

В США створене перше в світі космічне турагентство

Перше в світі космічне турагентство Virgin Galactic, яке вже цього року запропонує подорож на орбіту Землі, відкрилося в США.

"Це історичний момент, який відкриває еру масового туризму в космос. Протягом перших 12 років нашого проекту сотні тисяч людей зможуть зробити подорож в космос", - заявив на прес-конференції в Нью-Йорку автор технічного проекту Барт Рутан.

За його словами, космічними туристами зможуть стати всі динамічні любителі гострих відчуттів, "яким дозволить гаманець".

Як очікується, квиток в космос коштуватиме близько $200 тисяч, але, як пожартували представники компанії, в нього включено повернення. Компанія представила і макет першого "космічного таксі" - ракети виводитимуть на орбіту два надзвукові літаки. Ракета, розрахована на шістьох туристів і двох пілотів, забезпечена автономним пристроєм для повернення.

Автори проекту, які не розкривають технічних деталей, запевняють, що подорож в космос буде такою ж безпечною, як політ на літаку минулого століття.

"Гарантувати безпеку сучасних літаків, в яких шанс ризику складає один на 4 мільйони, ми поки не можемо", - сказав Рутан.

Компанія стверджує, що перший екіпаж "космічного таксі" вже сформований, повідомляє РІА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В США створене перше в світі космічне турагентство». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути