вівторок, 19 лютого 2008 12:49

У Шотландії завершують почате 100 років тому фарбування моста

Влада  Великої Британії оголосила, що фарбування шотландського залізничного моста Forth Rail Bridge закінчиться через чотири роки. Для жителів Британії ці слова мають особливе значення – міст Форт став для них справжньою притчею во язицех, оскільки фарбувальні роботи ведуться з моменту його споруди у 1890 році.

Вислів "це все одно що фарбувати міст Форт" стало надбанням фольклору британців. Приказка, занесена у Кембріджський словник ідіом (Cambridge International Dictionary of Idioms), має розшифровку: "якщо лагодження або покращення чогось схоже на фарбування моста Форт,  означає, що це займає так багато часу, що до того моменту, як робота закінчиться, доведеться починати її знову".

Фарбування моста, який перетинає річку Форт між містами Північний Квінзферрі і Південний Квінзферрі, неподалік Единбургу, триває вже більше ста років. Робота обійшлася компанії Network Rail, власникові і операторові залізничної інфраструктури Великої Британії, у 74 млн фунтів стерлінгів (150 млн доларів).

За словами представників компанії, малярі складуть, нарешті, свої пензлі  2012 року. "Команда, що працює зараз над мостом, вже закінчила найважчу частину роботи", - сказав глава Network Rail Ян Каучер, повідомляє Newsland.

Зараз ви читаєте новину «У Шотландії завершують почате 100 років тому фарбування моста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути