пʼятниця, 20 червня 2008 16:58

В Сомалі загони ісламістів атакували урядові та ефіопські війська

Загони ісламістів здійснили в столиці Сомалі напади на три місця базування урядових і ефіопських військ. Згідно повідомленням, атаки на місця базування військових були проведені в четвер увечері ісламістами із застосуванням гранатометів і кулеметів. Озброєні вилазки бойовиків були відбиті вогнем артилерії.

Представник ісламістів Абдірахман Іссе Аддоу повідомив, що під час бою було убито 10 урядових солдатів. За його словами, втрати серед бойовиків склали дві людини. Ні уряд, ні командування ефіопських військ не приводять даних про загиблих. Місцеві агентства повідомляють, що було убито дев"ять мирних жителів, 15 дістали поранення.

Ісламісти активізувався після 9 червня, коли за підсумками переговорів, що проходили під егідою ООН, було оголошено про досягнення угоди про мир між перехідним урядом і поміркованими представниками опозиційного Альянсу за нове визволення Сомалі.

Лідер ортодоксальних ісламістів Шейх Хасан Дахір Авейс відкинув досягнуті домовленості і заявив, що бойові загони збройного угрупування "Аш-Шабаб" продовжуватимуть вести війну до тих пір, поки з країни не піде останній ефіопський солдат. Ефіопія ввела війська до Сомалі в 2006 році і з тих пір спільно з урядом країни проводить військові операції проти ісламістських бойовиків, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Сомалі загони ісламістів атакували урядові та ефіопські війська». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути