пʼятниця, 17 жовтня 2008 15:48

У Північній Ірландії знайшли великий склад зброї

Великий таємний склад зброї був виявлений в Белфасті, адміністративному центрі Північної Ірландії, пише британська The Telegraph.

Більше 70 одиниць вогнепальної зброї і тисячі патронів було виявлено в будинку людини, що померла на вихідних. Поліція підозрює, що він вчинив самогубство.

Ім"я людини не розголошується, проте повідомляється, що він був добре відомий в лоялістських колах Північної Ірландії. Не виключено, що покійний був пов"язаний з організацією "Сили волонтерів Ольстера" (Ulster Volunteer Force, UVF) - воєнізованим протестантським лоялістським угрупуванням, визнаним терористичним в Сполученому Королівстві і республіці Ірландія.

Знайдений склад став однією з найбільших подібних знахідок в Белфасті. Вся зброя відправлена на судову експертизу. Експерти мають з"ясувати, чи стріляли з неї, і якщо так, то скільки разів зброю використовували.

Ольстерський лоялізм - ідеологія, що підтримується в основному протестантами Північної Ірландії. Її прихильники виступають за збереження членства Північної Ірландії у складі Сполученого Королівства. В рамках руху ольстерських юніоністів сформувалося декілька воєнізованих угрупувань, до яких відноситься і UVF, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «У Північній Ірландії знайшли великий склад зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути