середа, 11 червня 2008 12:19

В Північній Каліфорнії знову сильні пожежі

Вогонь підтримується поривами вітру, що досягають швидкості 40 миль на годину Полум"я перетнуло Північну Каліфорнію у вівторок, знищивши десятки будинків, передає АР.

У містечку Палермо, пожежа, що розтягнулася майже на дві квадратні милі, зруйнувала 21 будинок і приблизно 30 інших будов. Жителі міста, що знаходиться в 60 милях від столиці штату Сакраменто, були евакуйовані, а близько 350 пожежників намагалися врятувати їхнє житло.

"Вогонь переміщається дуже швидко. - говорить представник Каліфорнійського відділу лісоводства і протипожежного захисту. - Зараз наш головний ворог - вітер". Тому пожежники, підтримувані вертольотами, сподіваються згасити пожежу, коли вітер ослабіє, а повітря трохи остигне. Синоптики, проте, повідомляють, що пориви сильного вітру будуть і в середу, і в четвер.

Після найсухіших в спостережуваній кліматичній історії регіону березня, квітня і травня трава і дерева готові запалати від будь-якої іскри. Велике займання сталося 1 червня від блискавки.

Пожежники тепер готуються стримати лінію вогню завдовжки 20 миль, щоб захистити крупний національний заповідник дикої природи.

Відзначимо, що офіційно оголосивши про засуху, губернатор добивається від законодавців штату схвалення запропонованих ним витрат в 11,9 мільярдів доларів на вирішення проблем, пов"язаних з водопостачанням регіону, повідомляє The New York Times. У телефонному інтерв"ю газеті Шварцнеггер сказав, що зараз вода для штату - це золото. NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Північній Каліфорнії знову сильні пожежі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути