середа, 09 квітня 2008 08:48

В Південній Кореї проходять парламентські вибори

В шість годин ранку по всій території Південної Кореї відкрилися 13 246 виборчих дільниць. Впродовж подальших 12 годин 37,8 млн громадян країни належить віддати голоси за більш ніж 1100 кандидатів від 17 політичних партій, чиї активісти претендують на 299 мандатів однопалатних Національних зборів Республіки Корея.

Хоча це і найбільше з моменту закінчення Корейської війни 1950-53 рр. число політичних організацій, що беруть участь в парламентських виборах, головною їхньою особливістю можна назвати байдужість великого числа виборців до програм майбутніх "слуг народу".

В урни виборці опустять два бюлетені, оскільки 245 депутатів обираються по одномандатних округах, і ще 54 за партійними списками.

На нинішніх виборах очікується рекорд низька, на рівні близько 50%, явка громадян країни на виборчі дільниці.

Згідно підсумків останніх опитувань, більшість місць в однопалатному парламенті дістануться політикам від правлячої консервативної Партії великої країни (ПВК), чому немало сприяла переконлива перемога на недавніх президентських виборах нинішнього лідера країни Лі Мін Бака.

За прогнозами, понад 160 з 299 мандатів дістануться ПВК, а її головним суперникам з Об"єднаної демократичної партії менше ста місць. Зараз демократам належать 136 мандатів, а їхнім головним суперникам з ПВК всього 112.

Результати виборів матимуть велике значення для того, на якому політичному фоні діятиме адміністрація президента Лі Мін Бака, відзначає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Південній Кореї проходять парламентські вибори». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути