пʼятниця, 06 лютого 2009 11:02

У Пакистані стався найбільший теракт з минулого року (ФОТО)

В результаті теракту, влаштованого 5 лютого терористом-смертником біля шиїтської мечеті в Пакистані, загинули 33 людини; ще 52 отримали поранення, здебільшого легкі. Стан 13 постраждалих залишається критичним.

Про загиблих розповів Атхар Мубарак, глава поліції міста Дерагазіхан, де стався теракт. За його словами, вибуховий пристрій містив цвяхи та металеві фрагменти і був приведений в дію в групі місцевих жителів, які прямували на вечірню молитву.

Вибух біля мечеті в Дерагазіхані став найбільшим терактом в Пакистані з 10 жовтня 2008 року, коли в результаті вибуху в районі Оракзаї загинули 40 осіб.

В результаті вибуху сильні пошкодження отримала будівля мечеті, а також ще одна будівля, що знаходиться поряд з ним. За словами Мубарака, терорист ніс на собі від 12 до 14 кілограмів вибухової речовини. Згідно отриманої інформації, смертник підірвав себе біля шиїтської мечеті незадовго до початку релігійних зборів.

Відповідальність за вибух поки не взяла на себе жодна організація. У поліції припускають, що причиною теракту могли стати релігійні розбіжності: велика частина населення Пакистану - мусульмани-суніти.

За матеріалами РИА "Новости", Lenta.ru

Зараз ви читаєте новину «У Пакистані стався найбільший теракт з минулого року (ФОТО)». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути