Ексклюзиви
понеділок, 22 вересня 2008 12:26

В Пакистан вторглися 2 американські вертольоти

Два американські вертольоти вторглися в повітряний простір Пакистану з боку Афганістану. Пакистанські війська відкрили по ним вогонь.

Інцидент стався в області Північний Вазірістан, повідомляють джерела в пакистанських спецслужбах. Це вже другий подібний випадок за останні днів. 15 вересня вертольоти ВВС США були обстріляні в районі села Ангори Адда в Південному Вазірістані і були вимушені узяти зворотний курс, нагадує news.yahoo.com.

Раніше військовослужбовці США неодноразово вторгалися на територію Пакистану, стверджуючи, що райони на північному заході країни стали базою для підготовки бойовиків руху "Талібан" і терористичній мережі "Аль-Каїда". На початку вересня американські війська провели в Северном Вазірістані операцію, в результаті якої загинули понад 20 мирних жителів. Після цієї трагедії уряд Пакистану виступив з рішучим протестом, а начальник штабу сухопутних військ країни генерал Ашфак Кіані заявив, що Пакистан не дозволить іноземним військам вторгатися на свою територію і оборонятиметься "за всяку ціну".

Як очікується, на цьому тижні пакистанський лідер Асиф Алі Зардарі зустрінеться з президентом США Джорджем Бушем в рамках сесії Генассамблеї ООН в Нью-Йорку. За даними пакистанських джерел, на цій зустрічі особлива увага буде приділена ситуації на афгано-пакистанскому кордоні в світлі останніх інцидентів.

Зараз ви читаєте новину «В Пакистан вторглися 2 американські вертольоти». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути