Ексклюзиви
вівторок, 20 травня 2008 08:25

В Оксфорді виставлять на торги перше видання роману про Холмса

Перше видання книги Артура Конан-Дойля "Етюд в багрових тонах" буде виставлено на аукціоні "Бонемс" в Оксфорді, мовиться в повідомленні аукціонного будинку. Перший твір з циклу повістей про майстра дедуктивного методу, геніального детектива Шерлока Холмса, вийшло в світ у 1887 році.

Оцінна вартість ілюстрованого видання складає сім - дев"ять тисяч фунтів стерлінгів. "Етюд в багрових тонах" входить в колекцію рідкісних книг, які виставляються на продаж доброчинною організацією Oxfam.

"Це просто неймовірно - що надходить з магазинів Oxfam. Дана колекція - це історичний зріз, який показує, які книги люди читали та зберігали в минулому столітті. Люди передавали в магазини Oxfam деякі книги, не підозрюючи про їх цінність, наприклад, розбираючи книжкові полиці і віддаючи непотрібне, щоб звільнити місце", - сказав представник відділу книг, карт і манускриптів аукціону Саймон Робертс.

Для тих колекціонерів, які цікавляться книгами Конан-Дойля, але не готові платити тисячі фунтів стерлінгів, справжнім подарунком повинне стати видання 1893 року "Спогадів про Шерлока Холмса". За оцінками організаторів торгів, вартість книги складе 300-400 фунтів стерлінгів.

Небагато чим дорожче потенційному покупцеві обійдеться перше ілюстроване видання "Книги джунглів" Редярда Кіплінга - в 600-800 фунтів стерлінгів.

Серед інших головних лотів - перші видання "Синів і коханців" Девіда Герберта Лоуренса "Завойовника зорі, або Плавання на край світу " Клайва Стейплза Льюїса, а також "Гаррі Поттера і таємної кімнати" Джоан Роулінг, передає РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Оксфорді виставлять на торги перше видання роману про Холмса». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути