понеділок, 10 березня 2008 10:56

В Одесі відкрився Музей українського козацтва

В Одесі відбулося відкриття музею історії розвитку українського козацтва, створеного силами громадських організацій за сприяння Одеського морського порту.

У церемонії відкриття музею взяв участь голова Одеської облдержадміністрації Микола Сердюк.

За словами керівника Асоціації козацьких організацій Одеської області "Січ" Миколи Свентицького, "багато експонатів музею, що оповідають про життя й побут козацтва в Хаджибеї, пізніше перейменованого в Одесу, зібрано членами козацьких організацій, викладачами історичного факультету Одеського національного університету ім. І.Мечникова, науковими співробітниками обласного історико-краєзнавчого музею, а також небайдужими до історії краю одеситами".

Відповідаючи на запитання щодо увічнення пам`яті кошового отамана Запорізької Січі Петра Калнишевського, губернатор Одеської області заявив, що "зведення монумента Калнишевському очікується в жовтні-листопаді цього року".

Оголошений конкурс на кращий проект триватиме до 7 травня, призовий фонд становить 100 тис. грн. Згідно з рішенням міської влади, пам`ятник буде споруджено поряд із будівлею облдержадміністрації - на розі проспектів Т.Шевченка та Юрія Гагаріна, нагадав Сердюк.

Крім того, вчора в Одесі керівники області та міста, депутати різних рівнів, а також активісти громадських організацій поклали квіти до підніжжя пам`ятника Тарасу Шевченку на честь194-ої річниці з дня народження поета. В урочистій церемонії також взяли участь воїни Південного оперативного командування, жителі Одеси, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Одесі відкрився Музей українського козацтва». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути