пʼятниця, 25 липня 2008 08:30

В Одесі подбають про збереження історичної забудови міста

Для збереження історичної забудови міста Одеси, зокрема, всесвітньо відомих пам"ятників архітектури і містобудування, Одеська міськрада прийняла Програму збереження історичної забудови Одеси на 2008-2010 роки. Про це сьогодні повідомили в муніципальному управлінні інформації.

За словами заступника начальника міського управління інформації Олени Варичеврої, "йдеться про залучення і збільшення ресурсів в сферу охорони історичної забудови міста Одеси, зокрема 44 пам"ятників містобудування і архітектури національного значення і більше 1000 пам"ятників місцевого значення".

Вона нагадала, що з усієї кількості будівель-пам"ятників історичного центру три чверті складають житлові будинки. Понад 400 будівель-пам"ятників знаходяться в незадовільному - застарілому і аварійному - стані, поточний і капітальний ремонт яких за мінімальними витратами потребуватиме приблизно 360 млн. грн.

Програмою передбачено, зокрема, проведення комплексних досліджень будівель і споруд, археологічних об"єктів, рішення задач збереження, консервації і реставрації пам`ятників, пошук і розробку традиційних і нових реставраційних технологій, впровадження їх в реставраційну практику.

Фінансування буде здійснюватися в межах коштів, передбачених міським бюджетом-2008, повідомляє УНІАН

Зараз ви читаєте новину «В Одесі подбають про збереження історичної забудови міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути