Ексклюзиви
пʼятниця, 25 квітня 2008 14:34

В Нігерії підірвали чотири нафтопроводи за тиждень

За останній тиждень в Нігерії бойовики підірвали в цілому чотири нафтопроводи, повідомляє Asoociated Press. Останній з нападів був вчинений 25 квітня на нафтопровід англо-голландської Royal Dutch Shell, розташований на півдні країни, представниками "Руху за визволення дельти Нігера" (The Movement for the Emancipation of the Niger Delta), уточнює агентство Reuters.

Компанія Shell поки не підтвердила повідомлення про підірваний нафтопровід. Кілька днів тому Shell заявила про те, що через теракт на одному зі своїх нафтопроводів в Нігерії вона вимушена зупинити видобуток нафти, і несе втрати у розмірі 169 тисяч барелів в день.

Безлади в країні, що призвели до перебоїв в постачаннях нафті, стали одними з причиною зростання цін на неї на світових ринках. Нагадаємо, вартість бареля нафти наблизилася 23 квітня до 120 доларів.

"Рух за визволення дельти Нігера" неодноразово здійснював теракти на нафтопроводах Royal Dutch Shell і організовував викрадання співробітників нафтової компанії. В числі вимог бойовиків - перерозподіл доходів від видобутку нафти на користь місцевої влади тих районів, де розташовані нафтові платформи, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Нігерії підірвали чотири нафтопроводи за тиждень». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути