понеділок, 26 березня 2007 17:16

В неспокійних районах Великобританії встановили "звукові гармати" проти молоді

У неспокійних районах найбільших міст Великобританії встановлено спеціальні "звукові гармати", призначені для розсіювання натовпів хуліганської молоді.

Спеціальний апарат для підтримки громадського порядку, що отримав назву "Москіто", було винайдено два роки тому британським інженером Ховардом Степлтоном. "Москіто" здатний посилати могутній звуковий імпульс в діапазоні 18 кілогерц. Цю частоту, завдяки спеціальним слуховим волокнам, може вловити лише вухо підлітка і молодої людини. Дані волокна з"являються у внутрішньому вусі у момент завершення формування дорослого організму і зникають по досягненню 25 років. Діти і молодші школярі не мають можливості "чути" роботу звукової гармати. Та в юнаків звук "Москіто" викликає хворобливі відчуття, внаслідок чого молоді люди прагнуть полишити зону дії приладу.

На території країни вже розгорнено близько 3 тисяч апаратів "Москіто". В першу чергу, це - так звані "проблемні" зони мегаполісів. При цьому поліція отримала право включати "звукові гармати" в моменти загрозливих дій груп молоді, повідомляє, з посиланням на ИТАР-ТАCС, NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В неспокійних районах Великобританії встановили "звукові гармати" проти молоді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути