Ексклюзиви
понеділок, 04 лютого 2008 18:42

В Лондоні суд визнав винними спільників терористів

Королівський суд лондонського району Кінгстон визнав винним п"ятеро спільників виконавців невдалих терактів в Лондоні 21 липня 2005 року, йдеться в повідомленні суду.

В 2007 році до тривалих термінів тюремного ув"язнення було засуджено шестеро безпосередніх виконавців терактів, яким було доручено привести в дію вибухові пристрої в метро та автобусах.

Група спільників терористів, що складається з п"ятьох чоловіків віком від 25 до 33 років, була визнана винною в сукупності по 22 звинуваченням в приховуванні інформації про теракт і пособництво злочинцям. Як встановив суд, члени групи забезпечили виконавців терактів фальшивими документами і таємними квартирами, щоб ті могли сховатися від переслідування.

Судовий процес над спільниками продовжувався близько чотирьох місяців. Очікується, що міра покарання їм буде визначена пізніше.

Вдень 21 липня 2005 року на станціях лондонського метро "Уоррен-стріт", "Овал" і "Шепардс-буш", а також в автобусі номер 26 на Хакні-роуд на сході Лондона були здійснені спроби привести в дію вибухові пристрої. В результаті постраждала одна людина.

Спроби терактів були здійснені рівно два тижні після після терактів 7 липня, коли загинули 56 людей, зокрема четверо терористів, а понад 700 були поранені, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Лондоні суд визнав винними спільників терористів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути