пʼятниця, 25 січня 2008 18:19

В Литві суд визнав винними співробітників МДБ СССР в геноциді

Каунаський окружний суд в п"ятницю оголосив вирок обвинуваченим "за вчинення геноциду" двом 76-річним жителям Алітусського (південна частина Литви) району колишнім бійцям Міністерства держбезпеки СРСР.

"Суд засудив обвинуваченого Юргіса Навіцкаса до восьми років позбавлення волі", - повідомили в канцелярії кримінальних справ суду. Другого обвинуваченого - Йонаса Юшкаускаса суд звільнив від покарання за станом здоров"я.

Прес-служба генеральної прокуратури Литви раніше повідомляла, що в ході досудового розслідування кримінальної справи встановлено, що обидва обвинувачені, будучи агентами-винищувачами МГБ СРСР, 54 роки тому "брали участь в геноциді щодо учасників антирадянського опору, тобто фізично винищували литовських партизан".

Юшкаускас і Навіцкас обвинувачувалися у знищенні семи учасників антирадянського опору. За це кримінальний кодекс Литви передбачає покарання позбавленням волі на термін від п"яти до двадцяти років або довічного позбавлення волі.

Згідно литовським законам, вирок окружного суду в двадцятиденний термін може бути оскаржений в Литовському апеляційному суді.

Генпрокуратура повідомляє, що в Литві розслідуються більше ста злочинних діянь з ознаками злочинів проти людськості і військових злочинів, повідомляє "Інтерфакс".

Зараз ви читаєте новину «В Литві суд визнав винними співробітників МДБ СССР в геноциді». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути