Ексклюзиви
середа, 23 квітня 2008 14:17

В Колумбії заарештований колишній голова парламенту

Двоюрідний брат президента Колумбії Альваро Урібе і колишній голова колумбійського парламенту заарештований за підозрою в зв"язках з "Об"єднаними силами самооборони Колумбії" (AUC). Як передає AFP, Маріо Урібе був заарештований після того, як посольство Коста-Ріки відмовило йому в наданні політичного притулку.

Наголошується, що міністр закордонних справ Коста-Ріки назвав надання притулку Урібе "неприйнятним" і наказав перепровадити колумбійського політика за межі посольства.

У зв"язках з воєнізованими загонами Маріо Урібе запідозрили ще в жовтні 2007 року. Тоді в результаті розслідування, що вивчало зв"язки між колумбійськими політиками і "Об"єднаними силами самооборони Колумбії", було заарештовано 31 колишнього і діючого парламентарія, а глава законодавчих зборів Урібе позбувся своєї посади. Слідство вважає, що політики за допомогою військових хотіли захопити землі на півночі і північному сході Колумбії.

Президент Колумбії у зв"язку з арештом свого двоюрідного брата зробив заяву, в якій сказав, що подія завдала йому болю. Проте, як відзначив Альваро Урібе, він не збирається втручатися в розслідування, що проводиться відносно Маріо.

Загони "Об"єднаних сил самооборони Колумбії" є воєнізовані загони правого толку, створені в 1980-х роках для захисту колумбійських землевласників від лівих повстанців. Ці загони неодноразово звинувачувалися в зв"язках з наркомафією і звірствах по відношенню до цивільних осіб, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Колумбії заарештований колишній голова парламенту». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути