пʼятниця, 17 жовтня 2008 08:59

В Києві встановлять скульптуру Олександра Довженка

Секція архітектурно-містобудівної ради Києва сьогодні розглянула передпроектні пропозиції розміщення скульптурної композиції "Мотор", яка увічнює пам`ять кінорежисера Олександра Довженка і оператора Данила Демуцького на вулиці Хрещатик у Печерському районі столиці.

Проект розроблений ТОВ "Сент Софія Констракшн" на замовлення ЗАТ "Київський завод світлочутливих матеріалів", скульптор - Володимир Щур.

За словами архітектора проекту, пропонується два варіанти розміщення скульптурної композиції - на вулиці Хрещатик, 27, навпроти кінотеатру "Дружба", перед фонтаном, а також на вулиці Хрещатик, 21, в арці.

За словами проектувальника, скульптурна композиція є робочим моментом зйомки кінострічки "Земля": на режисерському помості застигли постать Довженка з рупором і Демуцького з камерою.

Під час обговорення проекту члени Містобудівної ради визнали більш прийнятним варіантом розміщення композиції на вулиці Хрещатик, 21, біля арки. Також пролунала пропозиція розмістити скульптуру біля кінотеатру імені Довженка на проспекті Перемоги, що реконструюється.

Головний архітектор Києва Василь Присяжнюк нагадав, що існує указ Президента про встановлення пам`ятника відомому кінорежисерові. При цьому в Києві встановлено лише один пам`ятник кінематографісту на кіностудії імені Довженка.

Він рекомендував проектувальникам одержати дозвіл КМДА на розміщення скульптури, провести громадські слухання з діячами культури і мистецтв, а також надати додаткові місця в місті для розміщення композиції, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В Києві встановлять скульптуру Олександра Довженка». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути