четвер, 05 червня 2008 14:40

В Китаї зафіксовані нові підземні поштовхи

В китайській провінції Сичуань в четвер були зафіксовані нові підземні поштовхи, повідомляє агентство Xinhua. Їхня сила склала 5,0 (за інформацією Associated Press - 5,3) бали за шкалою Ріхтера. На даний момент інформації про жертв і руйнування немає.

Землетрус стався в 12:41 за місцевим часом на півдні повіту Циньчуань. Більшість жителів повіту були евакуйовані раніше через побоювання, що територія буде затоплена. В результаті підземних поштовхів в Циньчуань утворилося декілька озер, найбільше з яких - озеро Танцзяшань - вміщає близько 140 мільйонів кубометрів води. Рівень води в озері за добу піднімається в середньому на метр-півтора.

Китайські військові першого червня завершили будівництво відвідного каналу. Передбачається, що вода повинна повністю піти з озера протягом декількох днів. Проте, населенню рекомендовано не спускатися в низини. Влада побоюється, що нові підземні поштовхи сприятимуть "виливанню" води з озера.

Землетрус магнітудою 7,9 стався в провінції Сичуань 12 травня. З того часу на південному заході Китаю постійно спостерігаються повторні поштовхи. В неділю, 25 травня, в результаті землетрусу в повіті Циньчуань загинули вісім людей і декілька сотень дістали травми.

Не дивлячись на масштаби лиха - в результаті землетрусів загинули більше 65 тисяч людей, а в постраждалій провінції зруйновано понад 80 відсотків споруд - воно не зробило значного впливу на економіку Китаю. У провінції Сичуань проживає не більше одного відсотка населення країни і велика частина з них - бідні фермери. Крім того, для ліквідації наслідків землетрусу китайська влада зуміла скоротили витрати по декількох статтях бюджету без істотного збитку для економіки, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї зафіксовані нові підземні поштовхи». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути