Ексклюзиви
вівторок, 25 березня 2008 08:22

В Китаї у зіткненнях загинув поліцейський

Один поліцейський загинув і декілька отримали поранення під час масових безладів в повіті Гардзєє західної китайської провінції Сичуань, передає в понеділок агентство Сіньхуа.

Сутички відбулися також в сусідньому повіті Аба. Там поліції здалися більше 380 учасників акцій протесту, йдеться в повідомленні.

Причина сутичок демонстрантів з силами правопорядку і інші подробиці не повідомляються.

Після того, як два тижні тому демонстрації в історичній столиці Тибету Лхасі переросли в масові безлади, в цій частині країни зберігається нестабільна обстановка.

За даними Сіньхуа, хвилювання в Тибеті почалися 10 березня у зв"язку з демонстраціями, присвяченими 49-им роковинам повстання в Лхасі, яке закінчилося вигнанням Далай-лами. Під час безладів загинули 18 мирних жителів і поліцейський. Уряд Далай-лами повідомляв, що в протестах в Китаї загинули, як мінімум, 100 чоловік.

Представники китайської влади стверджують, що масові хвилювання в Тибеті були організовані і проведені прихильниками Далай-лами, який веде розкольницьку діяльність, повідомляє РИА Новости.


Зараз ви читаєте новину «В Китаї у зіткненнях загинув поліцейський». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути