вівторок, 13 травня 2008 08:26

В Китаї число загиблих в результаті землетрусу наблизилося до 10 тисяч

Не менше десяти тисяч жителів міста Міаньчжу в китайській провінції Сичуань опинилися похованими під уламками будівель, повідомляє у вівторок вранці AFP з посиланням на агентство "Синьхуа".

Зокрема в місті повністю зруйнована будівля фабрики з виробництва паротурбін. Місцева влада повідомила, що число загиблих і поранених на цій фабриці може досягати декількох тисяч людей. Точне число загиблих і постраждалих в Міаньчжу буде відомо лише після того, як рятувальники закінчать розбір завалів.

Не менше тисячі учнів і викладачів однієї з шкіл китайської провінції Сичуань загинули або числяться зниклими безвісти. Школа, що розташовувалася в повіті Бейчуань, за даними штабу з ліквідації наслідків землетрусу, повністю зруйнована. Найближчим часом рятувальники мають намір приступити до розбору завалів на місці будівлі.

Раніше повідомлялося, що під уламками іншої школи в провінції Сичуань опинилися близько 900 учнів і викладачів. До вечора понеділка з-під конструкцій, що обрушилися, витягували 50 тіл загиблих. Тоді повідомлялося, що під уламками залишаються і ті що вижили, проте точне їх число було невідоме.

За офіційними даними на ранок вівторка, число загиблих в результаті землетрусу наблизилося до 10 тисяч людей. Проте представники штабу з ліквідації наслідків стихійного лиха вказують, що поки рятувальникам не вдається добратися в райони, розташовані найближче до епіцентру землетрусу. Влада КНР не виключає, що число загиблих може збільшитися на декілька тисяч людей.

До ранку вівторка влада Китаю мала в своєму розпорядженні інформацію про як мінімум 37 загиблих іноземних туристів, громадянство яких поки не уточнюється. З групою з ще 15 туристів з Великобританії, що подорожували по провінції, яка постраждала від землетрусу, влади поки не вдалося встановити зв"язок. У провінції Сичуань знаходиться всесвітньо відомий центр, що спеціалізується на розведенні панд, який відвідували багато туристів.

Землетрус силою в 7,8 балів в провінції Сичуань в понеділок вранці, виявився найруйнівнішим на території Китаю за останніх 30 років, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Китаї число загиблих в результаті землетрусу наблизилося до 10 тисяч». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути