Ексклюзиви
понеділок, 17 січня 2011 17:15

У Києві вирішили відродити "Зірницю" і "тимурівські" загони

У Києві вирішили відродити "Зірницю" і "тимурівські" загони

Столичній молоді знову запропонують військово-патріотичну гру "Зірниця".

Наразі у Головному управлінні освіти і науки спільно з районними управліннями опрацьовується питання відновлення цієї гри з урахуванням сучасних вимог. Таким чином, відповідно до розпорядження Київської міської державної адміністрації (КМДА) щодо відзначення 70-ї річниці початку Великої Вітчизняної війни і героїчної оборони міста Києва та 70-ї річниці визволення столиці України від фашистських загарбників, влада посилюватиме патріотичне виховання молоді, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами заступника голови КМДА Леонід Новохатька, з цією ж метою у навчальних закладах міста щорічно проводять уроки пам'яті, зустрічі, бесіди учнівської та студентської молоді з ветеранами Великої Вітчизняної війни.

Цього року учням запропонують написати сімейний літопис або створити фотолітопис про участь своїх родичів у захисті вітчизни. Традиційно проводитиметься міська естафета пам'яті "Вони захищали батьківщину". Найкращі дитячі художні колективи виступатимуть зі святковими концертами для ветеранів, допомагатимуть в облаштуванні монументів, пам'ятників, пам'ятних знаків та меморіальних споруд. Для школярів проводитимуть автобусні екскурсії за програмою "Київ – місто-герой" тощо.

Також передбачена робота "тимурівських" і волонтерських загонів учнівської молоді. Юні кияни відвідуватимуть з вітаннями ветеранів війни вдома, у лікарнях, санаторіях, допомагатимуть їм по господарству.

Столична влада сприятиме діяльності молодіжних організацій військово-патріотичного спрямування, продовжить практику присвоєння середнім навчальних закладам імен героїв Великої Вітчизняної війни.

Зараз ви читаєте новину «У Києві вирішили відродити "Зірницю" і "тимурівські" загони». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

10

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути