Ексклюзиви
неділя, 27 травня 2007 13:29

В Каннах завершується ювілейний кінофестиваль

Ювілейний 60-й Каннський кінофестиваль завершує сьогодні свою роботу показом позаконкурсної стрічки "Епоха сутінків" канадського режисера Дені Аркана.

Почнеться церемонія закриття фестивалю оголошенням переможців. Вони будуть вибрані з 22 двох картин, представлених в головній конкурсній програмі. Як вважають фахівці, нинішній кінофорум в Каннах був виключно високим за своїм художнім рівнем. При цьому він не мав безперечного фільму-лідера.

Згідно численних неофіційних опитувань, в групу фаворитів на завоювання вищої нагороди - "Золотої пальмової гілки" - входять картини російського режисера Олександра Сокурова "Олександра", американських майстрів братів Коенів "Немає країни для стариків", румунського режисера Крістіана Мунгіу "Чотири місяці, три тижні і два дні", американця Джуліана Шнабеля "Скафандр і метелик".

Проте, як показує історія Каннського фестивалю, жюрі часто ухвалює несподівані рішення. При цьому дуже багато залежить від особистих симпатій голови жюрі. У нинішньому році це - англійський режисер Стівен Фрірс, повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Каннах завершується ювілейний кінофестиваль». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути