Ексклюзиви
пʼятниця, 04 липня 2008 09:08

В Каліфорнії в боротьбі з пожежами загинув доброволець

У боротьбі з лісовими пожежами на півночі Каліфорнії загинув брандмейстер з бригади добровольців. 63-річний Роберт Роланд помер в четвер в лікарні від травм, отриманих при гасінні великої лісової пожежі в окрузі Мендосіно на північ від Сан-Франциско.

В Каліфорнії формуються добровільні пожежні бригади в допомогу професійним брандмейстерам, які зараз ведуть боротьбу з 367 масивними лісовими пожежами.

З 20 червня, коли 8 тис. розрядів блискавок в ході так званих сухих гроз розпалили декілька сотень пожеж, в північній і центральній Каліфорнії вигоріли 210 тис. га лісів. Вогонь вже знищив близько 80 будівель і зараз загрожує зруйнувати ще 1,5 тис. будинків в місті Біг-Сюр. У цьому районі була оголошена евакуація жителів смуги Тихоокеанського узбережжя завдовжки в 50 км. Вогонь витискає диких тварин до Тихого океану. У Національному заповіднику гігантських секвой на схід від міста Бейкерсфілд пожежі знищили близько 6 тис га лісів, передає ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В Каліфорнії в боротьбі з пожежами загинув доброволець». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути