Ексклюзиви
четвер, 24 вересня 2009 10:01

В Івано-Франківській області судили призовників-симулянтів

В Івано-Франківській області судили призовників-симулянтів

В Івано-Франківській області затримано та засуджено двох юнаків призовного віку, які свідомо ухилялись від проходження строкової служби у лавах Збройних сил України.

Один із симулянтів, мешканець Рожнятова, уникав військової служби майже рік, інший – з Калуша – з весняного призову. Місцеві суди засудили одного з парубків до 2 тисяч гривень штрафу, а іншого – до трьох місяців арешту в івано-франківському СІЗО. Після відбуття покарання їм все-таки доведеться піти до війська.

"До пошуку та притягнення до відповідальності тих, хто злісно ухиляється від проходження строкової служби, ми залучаємо відповідні служби міліції та СБУ", – повідомив Івано-Франківський обласний військовий комісар, підполковник Геннадій Долгашов.

Він висловив сподівання, що "надалі у нас не виникатиме таких прикрих випадків. Всі призовники вчасно проходитимуть медичні комісії, з"являтимуться і в день відправки до війська".

Військові комісари застерігають призовників: якщо хлопець призовного віку і не отримав повістки, йому потрібно завітати до свого районного військового комісаріату.

За матеріалом ЗІК

Зараз ви читаєте новину «В Івано-Франківській області судили призовників-симулянтів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути