Ексклюзиви
понеділок, 05 березня 2007 09:54

В Італії закінчилася політична криза

Уряд італійського прем"єр-міністра Романо Проді отримав підтримку нижньої палати парламенту країни. 342 представники Палати депутатів висловили довіру кабінету міністрів від лівоцентристського блоку "Союз", проти проголосувало 253 парламентаріїв.

Як і передбачали аналітики, процедура затвердження уряду Проді в нижній палаті парламенту Італії виявилася формальністю, оскільки соціалісти мають в цьому законодавчому органі більшість. 28 лютого верхня палата, Сенат, також висловила довіру урядові Проді. За підтримку його кандидатури на посту глави уряду висловилися 162 сенатори, проти - 157.

Нагадаємо, Романо Проді подав у відставку 21 лютого після того, після того, як Сенат не схвалив його пропозицій про подальшу участь країни в операціях НАТО в Афганістані.

Вона передбачала збільшення військового контингенту Італії в Афганістані і розширення американської бази ВПС на італійській території.

Для ухвалення документа не вистачило два голоси, причому не підтримали прем"єра комуністи і "зелені", які після парламентських виборів в квітні 2006 року і утворили разом з соціалістами правлячий блок "Союз".

Після двох днів переговорів з "почесними президентами", довічними сенаторами і лідерами найбільших політичних об"єднань країни президент Італії Джорджо Наполітано відмовився приймати відставку Романо Проді, поставивши питання про довіру кабінету перед обома палатами парламенту.

Формально політична криза в країні завершилася, проте прем"єру без більшості в Сенаті доведеться домовлятися з правоцентристською опозицією на чолі з Сильвіо Берлусконі, повідомляє Lenta.ru.

 
Зараз ви читаєте новину «В Італії закінчилася політична криза». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути