Ексклюзиви
субота, 29 грудня 2007 15:28

В Італії розпочнеться будівництво екологічно чистого міста

Будівництво першого в країні "екополісу", міста, що не завдає шкоди навколишньому середовищу, почнеться в 2008 році в іспанській провінції Ріоха (північ Іберійського півострова), повідомив представник провінційної адміністрації.

"Зараз ми розглядаємо декілька проектів відносно майбутнього "екополісу". Вся документація повинна бути готова до лютого, після чого почнеться будівництво", - сказав по телефону представник адміністрації.

За його словами, "нове місто, побудоване з використанням останніх технологій, що дозволяє берегти енергоресурси, повинне послужити прикладом у боротьбі з кліматичними змінами в світі".

"Екополіс" житиме тільки на чистій і поновлюваній енергії. Наприклад, всі його будівлі будуть забезпечені сонячними батареями, 20% міських територій займуть зелені насадження, всі відходи сортуватимуться і використовуватимуться, стічні води очищатимуться", - пояснив співбесідник агентства.

Він відзначив, що "в "екополісі" використовуватиметься екологічно чистий транспорт, перевагу віддадуть пішохідним зонам, повсюдно з"являться доріжки для велосипедистів".

"Будівлі будуть побудовані всього в декілька поверхів, за такими проектами, які дозволяють витрачати мінімум енергії на опалювання зимою, а літом, відповідно, - на використання кондиціонерів для охолоджування повітря", - заявив співбесідник агентства.

Ріоха - всесвітньо відомий виноробний район Іспанії, де виготовляється вино "ріоха", яке вважається кращим в країні, повідомляє РИА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Італії розпочнеться будівництво екологічно чистого міста». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути