пʼятниця, 13 червня 2008 16:18

В Іспанії затримали кількох членів "російської мафії"

В Іспанії затримано 18 членів так званої "російської мафії", яких підозрюють у відмиванні грошей і контрабанді зброї. Серед затриманих знаходяться, принаймні, чотири лідери організованої злочинності. Всього ордери на арешт виписані на 25 осіб, імена яких не називаються, повідомляє німецьке агентство DPA.

У операції брали участь більше 300 поліцейських. Обшуки і затримання проходили в курортному регіоні Коста-дель-Соль в провінції Малага, а також в Барселоні, Мадриді, Аліканте та на Балеарських островах.

Як вважається, злочинне угрупування з колишніх уродженців Радянського Союзу, яку на заході називають "російською мафією", діє в Іспанії з початку 1990-х років. Її членів підозрюють не тільки у відмиванні грошей і контрабанді зброї, але і в замовних вбивствах і в корупції. В ході розслідування було встановлено більше 500 банківських рахунків, через які, як вважають, щорічно відмивалися десятки мільйонів євро.

Операція проходить за участю спецслужб Німеччини і ряду інших держав. Розслідування веде один з найвідоміших іспанських суддів Бальтасар Гарсон, передає агентство France Presse. Він брав участь в процесах у справі колишнього чилійського диктатора Аугусто Піночета, розслідував теракти, влаштовані басками та "Аль-Каїдою", а останнім часом перемкнувся на боротьбу з легалізацією капіталів, отриманих злочинним шляхом, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії затримали кількох членів "російської мафії"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути