субота, 29 грудня 2007 18:05

В Іспанії відкрилася виставка про шкоду наркотиків, алкоголю і тютюну

В Іспанії відкрилася виставка про шкоду наркотиків, алкоголю і тютюну

Виставка про шкоду наркотиків, алкоголю і тютюну відкрилася напередодні нового року в Музеї науки імені принца Феліпе в іспанській Валенсії.

"Виставка дає можливість людям переконатися, як згубно діють на їх організм наркотичні засоби, а також алкоголь і тютюн", - сказав він.

За словами представника оргкомітету, "за допомогою аудіовізуальних засобів і комп"ютерної техніки на виставці відтворюються процеси руйнування мозку, центральної нервової системи, печінки, легенів і інших органів під впливом шкідливих наркотичних речовин".

"Безліч фотографій і матеріалів кінохроніки наочно демонструють деградацію людського організму і людської особи під впливом наркотиків і зайвого споживання алкоголю", - сказав співбесідник агентства.

Він відзначив, що спеціальний розділ виставки присвячений кокаїну, гашишу і синтетичним наркотикам, найбільш поширеним в Іспанії в даний час, і наслідкам, до яких веде їх споживання.

Особливий стенд присвячений історії боротьби з наркоманією, алкоголізмом і курінням тютюну в світі: наприклад, на виставці можна дізнатися, що в XVII столітті продаж тютюну карався в Китаї стратою саме через шкоду, яку куріння наносить людині", - пояснив представник оргкомітету.

В Іспанії з населенням 45,2 мільйона чоловік, за офіційною статистикою, налічується більше півмільйона наркоманів, з них 5% - діти молодше 12 років. Число алкоголіків в країні оцінюється в більш ніж 3 мільйони чоловік, повідомляють Подробности.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії відкрилася виставка про шкоду наркотиків, алкоголю і тютюну». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути