Ексклюзиви
пʼятниця, 21 грудня 2007 21:26

В Іспанії батькам заборонили лупцювати дітей

Парламент Іспанії проголосував за те, щоб заборонити батькам лупцювати дітей, скасувавши положення Цивільного кодексу, яке дозволяло батькам фізично "резонно і помірно впливати" на дітей, повідомляє РИА "Новости" з посиланням на своє джерело.

"Парламентська більшість взяла до уваги зауваження міністерства юстиції, яке попередило, що статті 154 і 268 Цивільного кодексу фактично допускали фізичні покарання дітей з боку батьків, дозволяючи їм резонну дію на своє потомство", - сказав співрозмовник.

"Представники консервативної опозиції в парламенті різко заперечували проти рішення більшості, заявивши, що заборона бити позбавляє іспанських батьків можливості виховувати дітей", - додало джерело.

За його словами, "змінивши положення цих статей, парламентарії законодавчо заборонили будь-яку фізичну дію на неповнолітніх з боку їх батьків або опікунів, щоб уникнути нанесення шкоди фізичному і моральному здоров"ю підростаючого покоління".

За статистикою Євросоюзу, іспанські підлітки у віці від десяти до 14 років є найвідсталішими в інтелектуальному відношенні в Західній Європі: третина з них кидає школу, а переважна більшість починає в 12 років пити і палити. Чверть іспанських школярів вживає наркотики.

Раніше, Рада Європи закликала країни, які входять до складу цієї організації, заборонити тілесні покарання дітей.

Поки що тільки 16 країн-членів Ради Європи здійснили обмежувальні заходи в області покарання дітей не тільки в школі, але і вдома. Лідером, за кількістю внесених змін в законодавство, пов"язаних з захистом дітей від покарань, є Швеція.

Рада Європи проте хоче не тільки змінити законодавства, набагато важливіше змінити менталітет батьків. Багато хто з них, ймовірно, украй здивується, коли дізнається, що до тілесних покарань Рада Європи відносить ляпаса, стусана і ляща.

Покарання наносять шкоду психологічному і фізичному стану дитини, а також порушують його людську гідність.

Кампанія стане частиною проекту "Будуємо Європу для дітей і разом з дітьми".

Вчителька початкової школи писала 7-річним дітям зауваження кульковою ручкою на щоках. Жертвами "оригінальних" методів виховання педагога стали двоє школярів. Один з дітей забув удома зошит, другий не поклав до рюкзака аркуш із завданнями.

Як розповіли хлопчики, зауваження були написані на їхні обличчя перед усім класом, у шкільному автобусі дехто з них сміявся. Коли ж мати одного з двох постраждалих школярів пішла в школу за поясненнями, вчителька сказала їй, що це була гра, і навіть не вибачилася за заподіяне.

Директор школи спробував виступити як посередник, але кожна сторона залишилася при своїй думці. За тиждень, зафіксувавши цей напис за допомогою мобільного телефону, батько пішов до прокуратури, аби подати скаргу. Прокуратура завела справу про "перевищення заходів покарання і дисципліни".

За місяць до цього вся Італія була шокована скандалом, пов"язаним з жорстоким поводженням з дітьми в дитячому саду, коли малюків примушували брати участь у сексуальних оргіях і сатаністських ритуалах, повідомляє NEWSru.ua.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії батькам заборонили лупцювати дітей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути