Ексклюзиви
середа, 14 травня 2008 09:05

В Іспанії баскські сепаратисти підірвали поліцейську казарму

Поблизу казарми іспанської поліції в Країні Басків у вівторок був підірваний начинений вибухівкою фургон, повідомляє агентство France Presse з посиланням на іспанські ЗМІ. Відповідальність за вибух, в результаті якого один поліцейський загинув і четверо дістали поранення, поклали на баскських сепаратистів з угрупування ETA.

За даними агентства Reuters, поліція продовжує розбір завалів на місці теракту, оскільки під уламками будівлі ще можуть залишатися люди.

За останній рік баскські сепаратисти влаштували в Іспанії близько 20 терактів, причому останнім часом представники ETA попереджали іспанську поліцію про вибухи, внаслідок чого жертв вдавалося уникнути. На цей раз, як відзначає агентство, попереджувального дзвінка не надійшло.

В результаті діяльності ETA, що бореться за незалежність Країни Басків впродовж останніх сорока років в основному терористичними методами, загинули в цілому більше 800 людей. Досягнута в 2006 році угода з владою Іспанії привела до тимчасового перемир"я, проте в червні 2007 року ETA оголосила про відновлення терористичної діяльності, що викликало різко негативну реакцію іспанських влади, які з тих пір керуються в боротьбі з терористами найжорсткішими методами, повідомляє Lenta.ru.

Зараз ви читаєте новину «В Іспанії баскські сепаратисти підірвали поліцейську казарму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути