Ексклюзиви
понеділок, 16 листопада 2015 13:33

В Іраку знайшли масові жіночі поховання

В Іраку знайшли масові жіночі поховання
Автор: www.newshour.com.bd В місті Синджар курдські воєнні знайшли масову могилу і вважають, що вона містить залишки 80 жінок, повідомляє агентство Rudaw.

В місті Синджар курдські воєнні знайшли масове поховання з тілами 80 жінок, повідомляє агентство Rudaw. Жертви були єзидами.

Знахідку виявили після того, як минулої п'ятниці курди відвоювали Синджар у ІДІЛ. Поховання розташовані за кілька метрів від синджарського технічного інституту.

За словами начальника безпеки міста Касіма Сімо, бойовики ІДІЛ поховали тіла в місці, на якому раніше був ставок із рибою. Він додав, що всі вони належали жінкам та молодим дівчатам.

"Вбивства цих невинних людей є одним зі злочинів, які Ісламська держава скоїла проти єзидських курдів", - заявив Сімо.

Водночас він сказав, що має інформацію про інші поховання у місті, але виявлена знахідка вважається однією з найбільших. На його думку, в місті є щонайменше 15 масових могил. Сьогодні тисячі єзидських жінок і дітей вважаються зниклими.

Єзиди належать до релігійної громади, їхня віра поєднує зороастризм і стародавні месопотамські релігії. Найбільша популяція єзидів була у провінції Найнава в північному Іраку.

З серпня 2014 року єзиди стали одними з перших жертв бойовиків ІДІЛ, які проводили кампанію "з очищення" північних територій Іраку, які вони в той час захопили.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку знайшли масові жіночі поховання». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути