четвер, 14 червня 2007 10:25

В Іраку спалені три сунітські мечеті

Відразу три сунітські мечеті спалено невідомими в четвер уранці на півдні від іракської столиці. Дві мечеті піддалися нападу в місті Іскандерія, одна - неподалік від розташованого поблизу Махавіла, повідомили поліцейські джерела.

У середу в місті Самарра на північ від Багдада були підірвані мінарети священної для шиїтів Золотої мечеті Аль-Аскарі. Хоча релігійні лідери шиїтів - Алі ас-Сістані та Муктада ас-Садр - призвали своїх прихильників утриматися від насильницьких дій проти сунітських святинь у відповідь, очевидно, що екстремісти з числа фанатиків-шиїтів вирішили помститися. Так, ще в середу ввечері було підірвано сунітську Велику мечеть у Іскандерії.

У Багдаді за рішенням іракського уряду на триденний період введено комендантську годину. Керівництво країни намагається не допустити ескалації міжконфесійного конфлікту, що забрав десятки тисяч людських життів і змусив близько двох мільйонів іракців стати біженцями після руйнування куполу Золотої мечеті в лютому минулого року.

Провину за підрив мінаретів Аль-Аскарі іракські власті поклали на сунітське терористичне угруповання "Аль-Каїда", повідомляє NEWSru.

Зараз ви читаєте новину «В Іраку спалені три сунітські мечеті». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути