вівторок, 25 березня 2008 11:04

В іракській Басрі йдуть запеклі бої

Вранці у вівторок в іракському місті Басра спалахнули запеклі бої між іракськими військами і загонами "армії Махді", що знаходяться під керівництвом радикального релігійного лідера шиїтів Моктади ас-Садра.

Прем"єр-міністр Іраку Нурі аль-Малікі прибув у вівторок до Басри для того, щоб особисто спостерігати за ходом військової операції з "зачистки" цього південноіракського міста від незаконних збройних формувань.

Уряд Іраку ввів в понеділок в Басрі комендантську годину. Національний центр оборони повідомив, що такий режим діятиме аж до подальшого повідомлення влади.

У небі над містом з"явилася авіація західної коаліції. За даними ЗМІ, літаки поки не завдають ударів по об"єктах і лише облітають квартали міста.

Повідомляється, що Басра розбита зараз на сектори, на в"їздах до яких урядові війська встановили блокпости. Британський контингент у складі 4,5 тисяч військовослужбовців знаходиться в 12 кілометрах від Басри на базі, створеної на території міського аеропорту.

Поки британці не беруть участь в боях в Басрі. Проте раніше командування британських сил повідомило, що у разі звернення іракського керівництво по військову допомогу, вона буде надана, повідомляє ІТАР-ТАРС.

Зараз ви читаєте новину «В іракській Басрі йдуть запеклі бої». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути