субота, 10 листопада 2007 11:56

В Індонезії від "пташиного грипу" помер чоловік

В Індонезії від "пташиного грипу" помер 31-річний чоловік, повідомило в суботу агентство AP з посиланням на заяву представника індонезійського Мінохоронздоров"я.

За даними Мінохоронздоров"я, індонезієць помер в п"ятницю невдовзі після того, як з поганим самопочуттям звернувся в лікарню міста Пеканбару на острові Суматра.

В даний час місцеві власті намагаються визначити джерело зараження чоловіка. П"ять днів тому 30-річна жінка, яка проживала в індонезійському місті Тангеранг, померла від "пташиного грипу". У Мінохоронздоров"я підтвердили, що вона знаходилася у контакті з хворими птахами, зокрема з курми і качками.

У січні 2007 року уряд Індонезії почав кампанію по знищенню птахів в околицях Джакарти, проте багато місцевих жителів не відгукнулися на заклик властей.

Згідно даних Всесвітньої організації охорони здоров"я, з початку 2005 року в Індонезії було зареєстровано більше половини летальних випадків захворювання "пташиним грипом" в світі. Смертельно небезпечний штам вірусу H5N1 поширений в більшості провінцій країни. За період з 2003 року число жертв "пташиного грипу" в Індонезії склало 91 людина, повідомляє NEWSru.com.

Зараз ви читаєте новину «В Індонезії від "пташиного грипу" помер чоловік». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути