Ексклюзиви
вівторок, 18 грудня 2007 12:48

В Індії ув"язнені зчинили бунт і захопили тюрму

В"язні тюрми в індійському штаті Біхар на півночі країни у вівторок вранці підняли бунт і взяли під контроль її територію, передають місцеві ЗМІ. Заворушення почались у в"язниці "Беур" кілька днів тому. Там під вартою утримуються сотні бунтівників-маоїстів, що вели підривну діяльність в Біхаре та 12 інших штатах. Обурення ув"язнених викликало самогубство 14 грудня одного з ватажків бунтівників у тюремному ізоляторі, куди його помістили за провину. Ув"язнені маоїсти та їхні прихильники звинуватили тюремну адміністрацію в ненаданні йому термінової медичної допомоги і в неділю оголосили голодовку.

За два дні протестуючі вийшли з під контролю – їм вдалося змусити тікати персонал "Беура", який врятувався від розправи за тюремними мурами, передає телебачення.

Влада негайно викликала підкріплення, яке зараз перебуває біля входу у в"язницю, а поліція веде переговори з бунтівниками.

"Поліція розміщена за межами в"язниці. Якщо знадобиться, ми застосуємо силу проти маоїстів, що захопили тюрму", – сказав представник правоохоронних органів Біхара.

У в"язниці "Беур" міститься близько 2,4 тисяч ув"язнених – приблизно вдвічі більше, ніж належить. З них близько 300 – бунтівники-маоїсти, серед яких досвідчений бандит Аджай Кану, який два роки тому очолив штурм тюрми в місті Джеханабад. Тоді маоїстам вдалося визволити 150 своїх соратників і ще стільки ж звичайних карних злочинців.

Бунт у біхарській тюрмі стався всього за два дні після масової втечі 299 ув"язнених з тюрми в розташованому південніше штаті Чхаттісгарх, де також орудують маоїсти. Ув"язненим, серед яких понад 100 бунтівників, вдалося обеззброїти охорону, відкрити ворота і розчинитись у лісах.

Поліція веде пошук утікачів і одночасно проводить службове розслідування. Вже арештований заступник начальника в"язниці, правоохоронні органи обіцяють, що це тільки початок.

Втеча розкрила проблему недбалості та браку персоналу в індійських тюрмах. Newsland.

Зараз ви читаєте новину «В Індії ув"язнені зчинили бунт і захопили тюрму». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути