Ексклюзиви
середа, 26 грудня 2007 12:17

В Індії сталися масові сутички між індуїстами і християнами

Влада штату Орісса на сході Індії ввела комендантську годину у чотирьох містах округу Кандхамал і перекинула сьогодні туди додаткові контингенти співробітників поліції для запобігання новим зіткненням на релігійному ґрунті.

Як повідомили індійські центральні газети, в результаті зіткнень місцевих індуїстів і християн там за останню добу загинула одна людина і 25 поранені. Індуїсти підпалили шість християнських храмів і ще приблизно стільки ж піддалися їх нападам. За даними газети Times of India, зіткнення віруючих продовжуються, не дивлячись на прийняті владою заходи, передає ІТАР-ТАСС.

Приводом для насильства став інцидент, що відбувся минулого понеділка в одному з сіл округу, де в результаті нападу християн отримав поранення один з відомих місцевих лідерів організації індуїста "Вішва хінду паришад" Свами Лакшаманда Сарасваті. Це відбулося після того, як індуїсти спробували перешкодити святкуванню християнами Різдва за григоріанським календарем.

За останні роки в Оріссі не раз виникала  напруженість на релігійному ґрунті, викликана ворожнечею індуїстів і християн. У 1999 році індуїстські фанатики живцем спалили австралійського місіонера Грехема Стейніса разом з сім"єю. Причиною нападу послужила його діяльність по навертанню до християнства представників племен, що проживали в штаті. Цей процес продовжується досі, що викликає різку незадоволеність індуїстів.

Зараз ви читаєте новину «В Індії сталися масові сутички між індуїстами і християнами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути