вівторок, 03 липня 2007 14:20

В ХХІ сторіччі тютюн вб`є 1 мільярд людей

Близько мільярда людей загинуть у цьому сторіччі від хвороб, пов`язаних з палінням, якщо уряди як розвинутих, так і бідних країн не вживуть серйозних заходів з попередження цієї звички.

Про це заявив голова антитютюнової ініціативи Всесвітньої організації охорони здоров`я (ВООЗ) Дуглас Бетчер, виступаючи на відкритті всесвітньої антитютюнової конференції в Бангкоку.

За його словами, з урахуванням того, що рівень паління в багатьох країнах, що розвиваються, зростає, особливо серед тінейджерів, щорічна кількість смертей може впродовж наступних 20 років збільшитись до 8,3 мільйона.

Однак якщо на урядовому рівні буде вжито таких заходів, як агресивне оподаткування, заборону на рекламу сигарет і паління в офісах і громадських місцях, рівень паління до 2050 року міг би скоротитись удвічі, вважає голова антитютюнової ініціативи ВООЗ, наводячи як приклад країни з антитютюновим законодавством, зокрема Сінгапур, Австралію і Таїланд.

Під час всесвітньої антитютюнової конференції представники 147 країн можуть домовитись про введення заборон або обмежень на міжнародну рекламу сигарет (крок, що стосується таких заходів, як Формула-1), а також повинні обговорити інші дії, спрямовані на запобігання палінню і контрабанди тютюнових виробів, повідомляє УНІАН.

Зараз ви читаєте новину «В ХХІ сторіччі тютюн вб`є 1 мільярд людей». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 79692
Голосування Підтримуєте введення біометричного контролю на кордоні з РФ?
  • Підтримую. Тепер потрібно заборонити українцям їздити в Росію
  • Ні, нічого не дасть крім черг на кордоні
  • Потрібно вводити візовий режим
  • Краще заборонити росіянам в'їзд в Україну
  • Це нічого не дасть. Злочинці з РФ все рівно знаходитимуть способи потрапити в Україну
  • Досить повністю припинити транспортне сполучення з РФ
  • Сумнівне рішення. Такий контроль ще більше провокуватиме Росію. Можливе загострення на Сході
Переглянути