Ексклюзиви
понеділок, 01 лютого 2016 04:40

В ЄС побачили зв'язок між вибухами в Дамаску і переговорами в Женеві

В ЄС побачили зв'язок між вибухами в Дамаску і переговорами в Женеві
twitter.com

Верховний представник ЄС із зовнішньої політики та політики безпеки Федеріка Могеріні заявила 31 січня, що вибухи поблизу шиїтської святині в околицях Дамаска, очевидно, спрямовані на зрив переговорів з мирного врегулювання в Сирії.

"В той час, як на переговорах в Женеві з'явилися деякі ознаки надії, ми сумуємо про нові жертви в Сирії. Вони загинули від рук тих, хто намагається знищити будь-яку перспективу на мир в країні", - йдеться в заяві Могеріні, цитує Газета.ru.

"Вибухи у святині Саїда Зейнаб очевидно були націлені на зрив політичного процесу, який є кращим і, можливо, єдиним шансом покласти край конфлікту в Сирії, вже призвів до стількох страждань," - зазначила Могеріні.

Як повідомляє Радіо Свобода, держсекретар США Джон Керрі також закликав учасників мирних переговорів продовжити діалог, попри недільний теракт у Дамаску, відповідальність за який узяло на себе радикальне угруповання "Ісламська держава".

Жертвами вибухів, за останніми даними, стали щонайменше 59 людей.

Керівник сирійської урядової делегації на переговорах у Швейцарії заявив, що вибухи в Дамаску лише підтвердили зв'язок між сирійською опозицією, яка протистоїть уряду президента країни Башара Асада, і терористами.

Головна сирійська опозиційна група на переговорах у Женеві в неділю вперше зустрілася зі спеціальним посланцем ООН по Сирії Стаффаном де Містура. Члени опозиційної делегації Високого переговорного комітету, який підтримує Саудівська Аравія, попередили, що можуть припинити участь у консультаціях, якщо не буде поліпшене становище цивільних у Сирії.

Нагадаємо, в неділю поблизу шиїтського мавзолею Саїда Зейнаб, що на південній околиці Дамаска, прогриміли три вибухи.

Зараз ви читаєте новину «В ЄС побачили зв'язок між вибухами в Дамаску і переговорами в Женеві». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути