субота, 21 червня 2008 15:59

В Ємені заарештовано майже 190 торговців зброєю

Більше 120 збройових магазинів закрито в Ємені з початку тижня в ході чергового етапу державної кампанії по боротьбі з торгівлею зброєю в країні.

За інформацією видання, заарештовано майже 190 торговців зброєю, захоплено декілька автомобілів, які перевозили зброю та боєприпаси. Кампанія по роззброєнню йеменського населення, черговий етап якої почався в понеділок за ініціативою МВС країни, ведеться з серпня минулого року, але поки не має успіху.

За даними National, в Ємені налічується близько 300 магазинів зброї і працюють три великі збройні ринки в різних провінціях. На деяких продається навіть важка зброя.

Уряд витратив більше 40 мільйонів доларів на скупку зброї у громадського населення. Роззброєнню жителів країни перешкоджають впливові племінні угрупування.

На руках у населення Ємену, яке налічує 22 мільйона людей, знаходиться близько 60 мільйонів зброї.

Комісія ООН, яка працювала в країні, оцінює число вогнепальної зброї в країні в 6-17 мільйонів. Міністерство внутрішніх справ повідомляє, що за останні 10 місяців у Ємені вилучено менше 137 тисяч одиниць стрілецької зброї, повідомляє РИА "Новости".

Зараз ви читаєте новину «В Ємені заарештовано майже 190 торговців зброєю». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути