вівторок, 04 березня 2008 13:57

В Ємені вилучили у населення майже 90 тисяч одиниць зброї

Єменська влада вилучила у населення за останніх півроку майже 90 тисяч одиниць стрілецької зброї, повідомляє у вівторок еміратське інформаційне агентство ВАМ.

Офіційний представник міністерства внутрішніх справ республіки, зазначає агентство, заявив, що влада продовжуватиме роззброєння населення, на руках якого знаходяться десятки мільйонів одиниць не ліцензованої зброї.

За словами єменського чиновника, вилучення зброї спричинило різке скорочення злочинності в країні. Збройні пограбування і захоплення земель скоротилися на 80%, число вбивств в міжусобних конфліктах і на грунті помсти зменшилося на 90%.

На першому місці по числу конфіскованої не ліцензованої зброї стоїть столична Сана. За нею слідує місто Саада - центр гірської провінції, в якій була спроба створення відособленого шиїтського емірату.

З 1992 року в Ємені діє закон, що забороняє появу зі зброєю в руках на вулиці і ринках, в транспорті, мечетях і державних установах. Кампанія по вилученню зброї у населення почалася в серпні минулого року, повідомляє РІА Новости.

Зараз ви читаєте новину «В Ємені вилучили у населення майже 90 тисяч одиниць зброї». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути