Ексклюзиви
понеділок, 30 листопада 2020 18:01

"В душі дуже багато смутку і горя" - молодій мамі з трьома дітьми потрібна допомога на житло в селі

"В душі дуже багато смутку і горя" - молодій мамі з трьома дітьми потрібна допомога на житло в селі
Молода мама сама виховує 3 дітей. Фото надане Світланою Ляшенко

Багатодітній мамі 29-річній Олександрі Руденко з міста Кролевець на Сумщині ніде жити. Вона виховувалася в інтернаті. Після зради чоловіка залишилася з трьома маленькими дітьми на вулиці.

"Саша сама виховує трьох маленьких діток 2, 3,5 і 5,5 років. Але не здалася. Не погодилась з соціальними службами віддати старшеньких до дитячого будинку хоча б на півроку, бо знає, що таке інтернат. Із сестричкою зазнали там знущань і не бажає жодній дитині опинитись там. Родина мешкає у маленькій старенькій хатинці. Це тимчасове житло. Місцева влада сказала, що вільного на даний час немає. Люди добрі, давайте підтримаємо цю мужню жінку й допоможемо їм придбати житло", - написала в Facebook Світлана Ляшенко, журналістка про Олександру Руденко з міста Кролевець на Сумщині.

Олександра живе з дітьми: 5-річною Владиславою, трирічним Ярославом та 2-річним Іваном. Орендують в місцевої жительки за 200 гривень стару хату.

"Я знаю Сашу три роки. Познайомилася, коли в редакцію прийшла одна бабуся й розповіла, що прихистила вагітну жіночку з двома дітьми. Щоб ми написали, що вони потребують допомоги, бо її вигнали з квартири. Вирішила переконатися, чи це правда. Саша мені розказала, що виховувалася в інтернаті, немає рідних і близьких. Розлучилася з чоловіком, бо він їй зрадив. Я вже три роки допомагаю їй, чим можу. Збирала для неї одяг, речі, продукти. Вони живуть на 2,4 тисячі гривень. В дворі немає ні льоху, ні сараю, ані криниці. Їздить по воду за 300 метрів. По кілька раз на день возить в дитячому візку на гору до хати. Дітки всі при ній, куди б не йшла. Вона хороша мама, малеча доглянута. Як би їй важко не було, завжди усміхнена. Хоча в душі дуже багато смутку і горя. А тепер хазяйка сказала їм вибиратися, бо хату хоче розібрати й перевезти в інше село. Саші з дітьми немає куди йти, тому я прийняла рішення збирати їм на будинок. Більш-менш нормальна хата в селі коштує близько 50 тисяч гривень", - говорить Світлана Ляшенко.

Реквізити для допомоги:

Карта Приватбанку: 4149 4991 0617 3402 (Олeксандра Олександрівна Рудeнко).

Зараз ви читаєте новину «"В душі дуже багато смутку і горя" - молодій мамі з трьома дітьми потрібна допомога на житло в селі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 1261
Голосування Чи допомагаєте ви українській армії з часу як розпочалася АТО?
  • Так, перераховую гроші на номер 565
  • Даю речі і продукти, коли збирають допомогу військовим у моєму місті
  • Перераховую гроші на конкретні речі (каски, бронежилети, тепловізори) у підрозділи, які діють на Сході
  • Не допомагаю, бо це має робити держава
Переглянути